Slovan po nevýraznom výkone prehral s Doneckom

06.09.2013 Celý región

Hráči Slovana Bratislava vstúpili do nového ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy piatkovou prehrou 2:4 na ľade Donbassu Doneck.

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa v rámci štvorzápasového tripu v arénach súperov najbližšie predstavia v nedeľu 8. septembra o 15.00 SELČ v Moskve proti domácemu Spartaku.

Donbass Doneck - Slovan Bratislava 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 3. Kašpar (Piganovič, Kagarlickij), 21. Beluchin (Wilson), 52. Jakucenja (Piganovič), 59. Kolář - 35. Daňo (T. Mikúš), 45. Bartovič (Kolena, Sigalet).
Rozhodovali: Gofman, Buturlin - Majtak, Pronskich (všetci Rus.),
vylúčení: 5:9 na 2 min,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 1:0,
3756 divákov.

Zostavy:

Donbass: Laco - Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Siľnickij - Pettersson, Wirtanen, Laine - Jakucenja, Beluchin, Dadonov - Kagarlickij, Robitaille, Kašpar - Blagoj, Varlamov, Šalimov

Slovan: Janus - Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Mojžíš, Štajnoch, Mihálik - Miklík, Bližňák, Bartovič - Netík, J. Mikúš, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Hudáček - Kolena, T. Mikúš, Daňo - R. Mráz

Priebeh zápasu

Donbass sa už v 3. minúte ujal vedenia, keď český útočník Kašpar šikovne vložil hokejku do Piganovičovej strely a puk skončil za chrbtom bezmocného Janusa. Slovanisti pôsobili v úvodnom dejstve nevýrazne a v 11. minúte mohlo byť už 0:2, keby nebolo pozorného Janusa, ktorý zneškodnil Kašparovu strelu švihom z ľavého kruhu. Útočná snaha hostí mala len platonický charakter, strela Mojžíša 40 sekúnd pred klaksónom v dobrej pozícii však Laca v bráne Donecka neohrozila po tom, ako ju v poslednej chvíli zblokoval jeden z domácich obrancov.

Začiatok druhej tretiny priniesol rýchly a predovšetkým šťastný gól Donecka, keď po Beluchinovej strele od modrej čiary sa puk v neprehľadnej situácii dokotúľal za bránkovú čiaru - 2:0. Po góle ešte viac narástli krídla hráčom ukrajinského tímu, pravda, ich šance sa rodili aj vinou obrovských defenzívnych chýb súpera. V 23. minúte sa mohli Čadovi zverenci vrátiť do hry, no protiútoku dvoch na jedného zakončil Škoula nepresne. Následne bol dvakrát v krátkom slede v permanencii Janusov pravý betón, ktorým brankár Slovana zlikvidoval šancu Šalimova a po ňom aj Kašpara. Trápenie slovenského zástupcu v nadnárodnej súťaži pokračovalo v dvojminútovej presilovke piatich na troch, keď Netík netrafil odkrytú časť bránky. "Belasí" sa predsa len dočkali zníženia v 35. minúte. Tomáš Mikúš po vyhratom buly z otočky síce nevystrelil podľa predstáv, ale puk sa odrazil k Daňovi a ten z voleja namieril presne medzi betóny krajana Laca - 2:1.

Hráči Slovana vstúpili do tretej tretiny aktívne a odmenou za ich snahu bol vyrovnávajúci gól kapitána Bartoviča, ktorý rozhodca uznal až po konzultácii s videorozhodcom. V 48. minúte obranná dvojica hostí netakticky roztvorila obranné kliešte, Kagarlickij sa v sólovom nájazde rútil na Janusa, no gólman Slovana podržal svoj tím. Slovanisti už o chvíľu pykali za nedisciplinovanosť, keď Jakucenja pár sekúnd po skončenej presilovke o dvoch hráčov po prihrávke Piganoviča prestrelil Janusa - 3:2. V závere hostia vyskúšali hru v power play bez Janusa, no úspešnou strelou cez celé klzisko ich dorazil Kolář - 4:2. V prvom zápase novej sezóny predviedol Slovan v druhej polovici zápasu výkon podobajúci sa parametrom z úspešnej minulej sezóny, avšak na bodový zisk to bolo málo.
 

Vyberte región